Британският режисьор Стивън Истууд представи документалния филм Айлънд, посветен на

...
Британският режисьор Стивън Истууд представи документалния филм Айлънд, посветен на
Коментари Харесай

Заснеха във филм реалната смърт на човек

Британският режисьор Стивън Истууд показа документалния филм " Айлънд ", отдаден на последните дни от живота на пациентите с приют. В същото време той нарушава едно от главните етични табута, като снима гибелта на един от героите, оповестява The Guardian.

Според Стивън Истууд самият пенсионер Алън Харди го помолил да снима момента на личната му гибел. И това изцяло подхожда на желанието на режисьора - да покаже умирането като натурален и всекидневен развой. " Никой не желае да почине, само че това е натурален развой, ние сме биологично програмирани да умрем ", споделя Стивън Истууд.

Режисьорът споделя, че доста пациенти са се опитвали да поддържат връзка с него и да опишат техните усеща по отношение на неизбежния край. В същото време доста от тях означават, че присъединяване във видеото им разрешило да се оправят със страха от гибелта.

И Алън Харди го приемал като премеждие - той споделил на Стивън Ийстууд, че в идващия си живот той желае да се срещне с жена си още веднъж и възнамерява да се занимава с бални танци.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР