Британският режисьор Саул Диб снима за Би Би Си сериала

...
Британският режисьор Саул Диб снима за Би Би Си сериала
Коментари Харесай

Би Би Си пуска сериал за Скрипал и отравянето с "Новичок

Британският режисьор Саул Диб снима за Би Би Си сериала „ Отравянията в Солсбъри ”, построен върху сюжета за покушението против сътрудника Сергей Скрипал с отровата „ Новичок ”, предава БГНЕС.

Създателите дефинират кино лентата като „ история за реакцията на елементарните хора на рецесията пред прага на домовете им ” и акцентират, че е учреден на действителни събития. Режисьор на кино лентата „ Отравянията в Солсбъри ” (The Salisbury Poisonings) е Саул Диб. Ролята на Сергей Скрипал се извършва от Уейн Суон, а тази на щерка му Юлия – от Джил Уинтерниц. Първата серия ще бъде излъчена на 14 юни.

На 4 март 2018 година в Солсбъри някогашният офицер от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия са били отровени. Според следствието, те са били отровени с нервно-паралитичното вещество „ Новичок ”, с което е била третирана бравата на входната врата. След дълготрайно лекуване двамата потърпевши напуснаха болничното заведение, а тяхното местонахождение се пази в загадка.

Случаят провокира огромен интернационален скандал. Лондон и Вашингтон обявиха, че Русия е забъркана в отравянето на Скрипал. През август 2018 година Съединени американски щати вкараха серия от наказания.

Москва изрично отхвърля всякакво присъединяване в събитията в Солсбъри, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разгласи, че липсват доказателства за присъединяване на Москва в това нападение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР