Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил

...
Британският разследващ сайт "Белингкат" съобщи, че водачът на екипа, осъществил
Коментари Харесай

Британски сайт: Заснетият на паркинг във фирмата на Гебрев е участвал в отравянето на Скрипал

Британският проверяващ уебсайт "Белингкат " заяви, че лидерът на екипа, осъществил нападението с „ Новичок “ против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри, е същият човек, сниман в подземния паркинг на ЕМКО в София в деня на опита за отравяне покушението против оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

На фона на видеоматериала от България, работещият в „ Белингкат “ публицист Христо Грозев разяснява, че става дума за Сергей Федотов, чието същинско име е Денис Сергеев, оповестява БНР. Грозев прецизира, че Сергеев може да бъде разпознат по походката. Има доста видеоматериали от пребиваванията на Сергеев в Обединеното кралство, въз основата на които е открито сходството.

Прокуратурата сподели записи от камера по отношение на опита за отравяне на Гебрев

Опитът за отравяне на Емилиян Гебрев бе изработен на 28 април 2015 година с вещество, което се допуска, че е било сложено върху дръжката на автомобила му, паркиран в подземния паркинг. Предполага се, че по сходен метод е изработен опитът за отваряне и на Сергей и Юлия Скрипал след слагане на „ Новичок “ на дръжката на вратата на къщата на съветския разузнавач в Солсбъри на 4 март 2018 година „ Белингкат “ от дълго време твърди, че има връзка сред двата случая.

Повдигнаха обвинявания на трима руснаци за отравянето на Гебрев и сина му
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР