Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион

...
Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион
Коментари Харесай

Еди Хърн обясни защо Джошуа няма да приеме офертата на Уайлдър

Британският промоутър Еди Хърн, който съставлява ползите на международния първенец на WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), изясни за какво неговият клиент е стигнал до решението да не приема офертата в размер на 50 милиона $ за провеждането на съединителен дуел с първенеца на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) в Съединени американски щати.

Ей Джей: Поветкин не ме интересува, желая Уайлдър

"Едно нещо е несъмнено, Джошуа желае да се бие с Уайлдър още в идната си среща, само че той също по този начин даде да се разбере, че желае този дуел да се организира във Англия. Преди всичко Ей Джей се грижи за своите почитатели и счита, че те заслужават да видят този дуел на родна земя. Освен това Уайлдър към този момент се е боксирал във Англия. Той беше подготвен и на дуел с Поветкин в Русия. Като вземем всичко това в поради, взехме решение, че няма никаква логичност да летим до Съединени американски щати за провеждането на такова огромно събитие ", съобщи Хърн.

"В интерес на истината за Джошуа не е значимо къде ще се бие, само че за какво да пътува до Съединени американски щати? Не всичко е пари. Ей Джей желае неговите почитатели да са удовлетворени. Колко фенове ще събере тази среща в Съединени американски щати? 6 хиляди? 10 хиляди? Тук можем да напълним цялостен стадион с 90 хиляди фенове. И това въпреки всичко е дуел за сливане на цялата тежка категория. Джошуа счита, че би трябвало да се бие за всички тези колани на родна земя ", приключи Хърн.

Антъни Джошуа е най-добре платеният боксьор съгласно "Форбс "

Все още не е ясно дали Джошуа и Уайлдър ще стигнат до съглашение, само че в случай че договарянията пропаднат, тогава Ей Джей ще направи наложителна отбрана против Поветкин, а "Бронзовият бомбардировач " най-вероятно ще се изправи против наложителния кандидат на WBC Доминик Бризийл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР