Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион

...
Британският промоутър Еди Хърн, който представлява интересите на световния шампион
Коментари Харесай

Еди Хърн обясни защо Джошуа се дърпа на офертата от $50 млн. на Уайлдър

Британският промоутър Еди Хърн, който съставлява ползите на международния първенец на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО), изясни за какво неговият боксьор e подготвен да откаже отправената му оферта в размер на 50 млн. $ от страна на първенеца на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) в Съединени американски щати. Американецът предложи двамата да проведат съединителен пердах в Съединени американски щати, само че британецът не е склонен с това изискване. “Има едно нещо, което е изцяло несъмнено – Ей Джей желае да се срещне с Уайлдър в идната си борба. Той ясно даде да се разбере това. Той също по този начин ясно съобщи, че желае да организира тази борба във Англия. Джошуа взе това решение дружно със своя треньор и управител Роб Макракън.
 Разбирам решението му. Преди всичко Антъни се грижи за интереса на почитателите си във Великобритани и също по този начин той заслужава да организира тази борба у дома”, сподели Хърн пред в. “Телеграф”. - Обсъдихме обстановката и взехме решение, че няма логичност да летим до Съединени американски щати – това е огромно събитие с прекомерно огромен залог.”
Като боксьор, Джошуа не се интересува къде ще се бие. Но Роб споделя: “Защо да пътуваме до Америка?” Не всичко се мери в пари. Да, когато се боксирате вкъщи, имате някакво преимущество. Но Ей Джей мисли на първо място за своите почитатели. Колко фенове ще събере този дуел в Съединени американски щати? 6 хиляди? 10 хиляди фенове? Тук можем да съберем 90 хиляди. И това е борба за безспорната купа в тежка категория”, добави Еди Хърн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР