Британският производител на висококачествени стоманени продукти British Steel ще закрие

Британският производител на висококачествени стоманени продукти British Steel ще закрие ...

British Steel закрива 400 работни места в различни държави.


Британският производител на висококачествени стоманени продукти British Steel ще закрие 400 работни места в различни места по света, съобщава BBC News.

Компанията, в която работят общо 5000 души, обяви, че това е част от процеса по „рационализация“. По-голяма част от съкращенията ще засегнат управленските, административни и професионални звена в отделите ѝ във Великобритания, Франция, Ирландия и Холандия.

От профсъюза Community определиха новината като „удар по трудещите се“. Изпълнителният директор на British Steel Роланд Джънк сподели, че вземането на решението е било изключително трудно. Още по тематаЕК: Кравите не разбират защо се хранят в различен час при смените на часовникаЙотингер: Французин трябва да поеме ЕЦБСливане на Deutsche Bank и Commerzbank: Брак по сметка

„Въпреки това е жизненоважно нашата трансформация да продължи, за да успеем да изградим устойчиво бъдеще за целия бизнес, за близо 5000 служители и много повече хора, свързани с веригата на ни доставки“, каза още той, като добави: „Уверени сме, че рационализацията ще помогне за постигането на нашите цели“.

В изявление профсъюзът призна трудните времена за британските производители на стомана и призова за подкрепа от страна на правителството.

„Тази новина идва като удар за работниците, които вече са направили големи жертви, за да изградят един устойчив бизнес“, споделят от съюза.

„Особено разочароващ е фактът, че компанията е избрала толкова скоро да се насочи към съкращаване на работни места, след като отбеляза втора успешна година, а през първото тримесечие на 2018 г. постигна печалба от 21 млн. паунда“, добавят от организацията.

British Steel е създадена през юни 2016 г., след като Greybull Capital купи активи от Tata Steel.

Компанията нае 4000 души в своя завод в Скънторп, както и в Тийсайд, Камбрия и Северен Йоркшир.

British Steel все още не е потвърдила кои позиции точно ще бъдат закрити.

Източник: investor.bg