Британският производител на самолетни двигатели и луксозни автомобили Ролс Ройс

...
Британският производител на самолетни двигатели и луксозни автомобили Ролс Ройс
Коментари Харесай

Гигантът Ролс Ройс започна производство на ядрени реактори

Британският производител на самолетни мотори и първокласни коли Ролс Ройс разгласи проектите си за създаване на дребни евтини нуклеарни реактори. Проектът е подсилен с частни и обществени средства, с цел да се помогне за понижаване на въглеродните излъчвания в страната.

Ролс Ройс сътвори ново поделение за дребни модулни реактори (SMR), откакто получи финансиране в размер на 405 милиона паунда, се споделя в изказване.

SMR реакторите са доста по-евтини за създаване от огромните нуклеарни централи, защото по-голямата част от производството и монтажа се правят във фабрика, преди да бъдат превозени до площадката.

„ Днешното известие е още една стъпка към осъществяването на тактиката на държавното управление за нулеви излъчвания “, акцентират от компанията.
свързани новини4552на 17.08.202012667на 26.05.2020
Британското държавно управление, което сега е хазаин на срещата на върха на Организация на обединените нации за изменението на климата в Глазгоу, се стреми до 2050 година да доближи чисти нулеви въглеродни излъчвания благодарение на нуклеарната сила.

Rolls-Royce, BNF Resources и Exelon Generation ще влагат общо 195 милиона паунда за три години дружно с 210 милиона паунда държавна дотация.

Британският министър на бизнеса и енергетиката Куаси Куартенг разказа новината като „ опция, която се появява един път в живота “ за „ внедряване на повече нисковъглеродна сила и гарантиране на по-голяма енергийна самостоятелност “.

Развитието ще „ донесе чисто електричество в домовете на хората и ще понижи още повече така и така намаляващата приложимост на изкопаеми горива “, сподели той.

Британските атомни електроцентрали, издигнати през предишния век, или са затворени, или са към края на живота си. Но страната желае 20% от електрическата енергия да се създава от нуклеарна сила, с цел да помогне да извърши обещанието да понижи въглеродните излъчвания до нула доникъде на века и да се оправи с изменението на климата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР