Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance,

...
Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance,
Коментари Харесай

Британски метален гигант купува най-големия завод за стомана в Румъния

Британският производител на метали Liberty, част от групата GFG Alliance, благосъстоятелност на британско-индийския вложител Санджийв Гупта, купува 3 стоманени завода в Източна Европа и един в Италия от колоса ArcelorMittal.

Сделката включва най-голямата стоманодобивна фабрика в Румъния - ArcelorMittal Галац, както и предприятията в Острава, Чехия, Скопие в Македония и Пиоминино в Италия. Двете страни не разкриха финансовите условия по договорката.

Продажбата е изискване за поглъщането на италианския производител на стомана Ilva от ArcelorMittal, която е деликатно следена от Европейската комисия. Продължават договарянията, свързани с другите активи - ArcelorMittal Dudelange в Люксембург и няколко индустриални линии в Лиеж, Белгия - включени в пакета за продажба.

 Най-големият производител на стомана в света завоюва доста от митата на Тръмп
Най-големият производител на стомана в света завоюва доста от митата на Тръмп

Прекъсването на евтиния импорт и мощното търсене възродиха бизнеса на ArcelorMittal

За да бъде финализирана договорката, е нужно утвърждение от Европейската комисия, локалните регулатори, както и приключването на консултациите с локалните и европейски работен препоръки, оповестяват от Liberty, представени от румънски медии.

Освен стоманодобивната фабрика в Галац, ArcelorMittal разполага с още 5 уреди в Румъния - стоманолеярна в Хунедоара, кариера за вар в Тулча, 2 заводa за тръбни произведения в Яш и Роман, както и профилирано пристанище на река Дунав, написа SeeNews.

ArcelorMittal Galati има към 6200 чиновници и е най-голямото интегрирано стоманодобивно дружество в северната ни съседка. Заводът в Галац има оборот над 1 милиарда евро и загуби от 33 млн. евро през 2017 година, по данни на румънското финансово министерство.

Удвояване на потенциала и чиновниците

Придобиването усилва над 2 пъти потенциала на Liberty за произвеждане на метали в международен мащаб до над 15 млн. тона годишно. Той към този момент включва стоманени и алуминиеви фабрики във Англия, снабдяващи автомобилния, авиационния и профилирания инженерингов бранш и стоманени фабрики в Австралия, които доставят стомана за строителния и инфраструктурния бранш.

Групата също по този начин създава стомана в Съединени американски щати за автомобилната и други промишлености. Алиансът на GFG има 14 000 чиновници по целия свят и това придобиване съвсем удвоява работната му мощ, добавяйки още 12 500 души.

Четирите завода имат общ валцовъчен потенциал от към 8 млн. тона стомана на година и ще дадат опция на Liberty да доставя цялостна гама от приключени стомани, в това число плочи, горещо и студено валцувани намотки, поцинкована ламарина, бяла ламарина, стоманена тел, арматури и други Фабриките обслужват вътрешни и европейски пазари, в това число секторите на автомобилостроенето, строителството, индустрията, петрола и газа.

" Радвам се да разглася тази забележителна договорка, нашето най-голямо достижение до момента. С един удар тези придобивания съвсем ще удвоят размера на нашата работна мощ и международния ни индустриален потенциал, давайки ни мощно наличие в сърцето на основните индустриални райони в Европа.

Възнамеряваме да работим с локални сътрудници, с цел да се нареждаме мощно във вътрешните вериги за доставки на тези бързо разрастващи се национални стопански системи и да станем съществена част от процъфтяващия европейски индустриален бранш. Това са висококачествени активи с висококвалифициран личен състав, който чакаме с неспокойствие да приветстваме в GFG Alliance ", споделя Санджийв Гупта, изпълнителен ръководител на GFG Alliance.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР