Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin обяви днес, че

...
Британският производител на луксозни автомобили Aston Martin обяви днес, че
Коментари Харесай

Aston Martin излиза на борсата, цели пазарна капитализация от 5 млрд. паунда

Британският производител на първокласни коли Aston Martin разгласи през днешния ден, че се стреми към пазарна капитализация от 5,07 милиарда английски лири (6,7 милиарда долара), като дефинира ценови диапазон от 17,70 до 22,50 английски лири за акция при излизането си на Лондонската фондова борса, съобщи Ройтерс.

Компанията, известна с това, че колите й се карат от филмовия скришен сътрудник Джеймс Бонд, разгласи предишния месец, че ще провежда първично обществено предложение, първото за английска автомобилна компания от десетилетия.

Очаква се окончателната цена да бъде оповестена на 3 октомври, а акциите на компанията да се появят на борсата на или към 8 октомври.

Aston Martin чака 25 % от книжата на компанията да бъдат търгувани на борсата, което е към 57 милиона акции.

Главният изпълнителен шеф на компанията Анди Палмър уточни пред Ройтерс, че ползата на вложителите към ППП е " невиждан ".

Като първокласна компания ние до известна степен сме изолирани от макроикономическите фактори като Брекзита, данъчната политика на американския президент Доналд Тръмп и комерсиалните войни, означи той.

Палмър разяснява, че никой не желае мита поради Брекзита и че при всяка кола компанията ще губи от 10-процентовите мита в Европейски Съюз.

По думите му в случай че има така наречен корав Брекзит се чака доста намаляване на английската лира, което пък ще подкрепи облагата на автомобилопроизводителя като експортьор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР