Британският производител Jaguar Land Rover създаде нова технология за сензорен

...
Британският производител Jaguar Land Rover създаде нова технология за сензорен
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover направи безконтактен екран

Британският производител Jaguar Land Rover сътвори нова технология за сензорен екран в автомобила, която ще се окаже доста потребна в изискванията на коронавирусната зараза. Това е беконтактен сензорен екран (тъч-скрийн), в чиято разработка е взел участие и екип от Университета Кеймбридж.
Самото название на технологията е оксиморон, тъй като всеки сензорен екран би трябвало да значи, че ръководството става с допиране. Именно по този начин обаче в компанията са нарекли технологията, която към този момент е единствено пробно устройство. Неговите основатели считат, че то ще обезпечи спомагателна отбрана от бактерии и вируси в условия на пандемията от Covid-19, а също по този начин ще оказва помощ на водачите, да не се отвличат от пътя по време на придвижване.
Учените от Кембридж са помогнали на английския авто производител за създаването на технологията, която към този момент е патентована. В нейната основа е изкуствен интелект, който работи с сензори, с цел да може да предскаже в коя точка на екрана се готви да сложи пръста си ползвателят. В случая няма никакво значение какво има изобразено на екрана – навигация, ръководство на климатика или мултимедийната система..
При всички разновидности докосването работи без физически контакт с повърхността, като от JLR са създали освен лабораторни проби, а и тествания в действителни условия на пътя. Инженерите са безапелационни, че новата технология облекчава взаимоотношението на лидера със сензорния екран на 50%. От компанията настояват, че този способ взема решение проблемите с вибрациите, които нормално затрудняват потреблението на тъч-скрийн екраните.
Новият вид на интерфейса – човек-машина, е изцяло приключен и се намира на етап „ подготвен за серийно произвеждане “, като може да бъде интегриран във към този момент съществуващите системи с интегрирани в тях екрани. Засега обаче не се оповестяват периоди, в които той ще се появи на пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР