Британският принц Уилям се обърна към милиардерите, участващи в надпреварата

...
Британският принц Уилям се обърна към милиардерите, участващи в надпреварата
Коментари Харесай

Принц Уилям: Да се фокусираме върху Земята, а не върху следващото място за живот

Британският принц Уилям се обърна към милиардерите, участващи в конкуренцията в галактическия туризъм, като сподели, че най-големите мозъци в света би трябвало да се концентрират върху решаването на екологичните проблеми, пред които е изправена Земята, вместо да търсят „ идващото място “ за живот.

В изявление за „ Би Би Си “ херцогът на Кеймбридж предизвести за повишаване на „ климатичната тревога “ измежду младите генерации преди връчването на първите награди „ Ъртшот “, които ще отдават респект на хората, ангажирани със спасяването на планетата.

„ Наистина е доста значимо да се фокусираме върху планетата, вместо да се отхвърляме и да се насочваме в Космоса, с цел да опитаме да измислим решения за бъдещето “, разясни принц Уилям.

Той разяснява, че няма „ безусловно никакъв интерес “ да лети в Космоса, като добави, че има „ фундаментален въпрос “ по отношение на въглерода при галактическите полети.

По-късно този месец ще станат ясни първите носители на наградата „ Ъртшот “. Те са общо петима и всеки от тях ще получи награда от 1 млн. паунда на специфична гала.

Междувременно през вчерашния ден холивудският артист Уилям Шатнър стана най-възрастния мъж, излизал отвън рамките на нашата планета. Това се случи на борда на капсула на Blue Origin, притежавана от бизнесмена Джеф Безос, който по-рано през годината бе измежду първите галактически туристи на компанията.

Мисии с такива извършиха още Ричард Брансън и Virgin Galactic, както и SpaceX на Илон Мъск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР