Британският принц Уилям приключи тридневното си посещение в САЩ с

...
Британският принц Уилям приключи тридневното си посещение в САЩ с
Коментари Харесай

Принц Уилям и Кейт Мидълтън блестят в Бостън на наградите Earthshot

Британският принц Уилям завърши тридневното си посещаване в Съединени американски щати с церемония гала за премиите " Earthshot " в петък вечер, на която приказва с оптимистичен звук за разрешаването на международните проблеми с околната среда посредством " вяра, оптимизъм и незабавни дейности ", заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Принцът на Уелс уважи починалия президент на Съединени американски щати Джон Кенеди .

Уилям сподели, че неговата премия " Earthshot " е въодушевена от фамозната тирада на Кенеди за полет до Луната от 1962 година, мобилизирала страната за изпращането на астронавти до Луната. Същото възприятие за обсег и незабавни дейности са нужни и през днешния ден за отбрана на околната среда, сподели Уилям.

Второто годишно издание на премиите " Earthshot " предложи награди от един милион английски лири

(1,2 млн. щатски долара) на всеки от спечелилите в петте обособени категории: отбрана на природата, чист въздух, възобновяване на океана, елиминиране на отпадъците и климатични промени. Победителите и всичките 15 финалисти ще получат поддръжка за разширение на плановете си, с цел да отговорят на световното търсене.

Победителите, оповестени на гала в Ем Джи Ем Мюзик хол (MGM Music Hall) в Бостън, са

стартъп, учреден от дами, за уреди за изгаряне на биомаса в Африка, английска компания за произвеждане на биоразградими опаковки от водорасли, план за увеличение на добива на дребни ферми в Индия, техника за преобразяване на въглерода от атмосферата в канара на екип от Оман и акция на дами за основаване на ново потомство рейнджъри в Австралия от средите на локалното население.

Introducing your 2022 Winners!!

The Prize celebrates groundbreaking solutions to help repair our planet and tonight we have done just that.

Congratulations to all the Winners and Finalists of this year’s awards.
— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal)
Звездният прахуляк за блестящото шоу прибавиха Ани Ленъкс, Ели Гулдинг и дуетът Клои и Холи ,

които пяха на сцената в Бостън, както и Били Айлиш, която се включи отдалечено. На церемонията бяха излъчени и видеозаписи с обръщения от естествоизпитателя Дейвид Атънбъро и актрисата Кейт Бланшет. Наградите връчиха актьорите Рами Малек, Катрин О'Хара, Шейлин Удли. 

Знаменитостите показаха предпочитание да оказват помощ.

" Това е най-голямата рецесия в живота ни и аз високо оценявам това, което принц Уилям прави ", сподели Малек преди началото на церемонията. " Смятам, че през идващите 10 години резултатът ще е забележителен. Можем да повлияем на смяната по най-хубавия метод посредством новаторите, които ще бъдат отличени довечера ", сподели той.

Принц Уилям имаше частна среща с президента на САЩ Джо Байдън преди церемонията .

Освен това той се срещна и с Каролайн Кенеди, щерка на починалия президент на Съединени американски щати и дипломат на Съединени американски щати в Австралия. Уилям прегледа музея на президента Кенеди в компанията на щерка му и ѝ сподели, че татко ѝ е " индивидът, въодушевил тази задача ".

Принц Уилям и брачната половинка му Кейт по-рано бяха приветствани публично в Градския съвет на Бостън и наблюдаваха среща на " Бостън Селтикс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР