Британският принц Уилям направи изненадващо посещение в Полша, като се

...
Британският принц Уилям направи изненадващо посещение в Полша, като се
Коментари Харесай

Принц Уилям направи изненадващо посещение в Полша

Британският принц Уилям направи изненадващо посещаване в Полша, като се срещна с полски публични лица и английски бойци, съобщи Анадолската организация.

Британският престолонаследник отпътува за Жешов в Югоизточна Полша, покрай границата с Украйна, където се срещна с бойци от базата на 3-та бригада на силите за териториална защита и с министъра на защитата на Полша Мариуш Блашчак.

" Този следобяд пътувах до Полша, с цел да се срещна с английски и полски бойци, където чух за тяхната изключителна работа в поддръжка на Украйна. Моето обръщение към тях от името на всички нас е: " Благодаря ви! " написа Уилям в Туитър.

Уилям написа, че е " фантастично " да се върне в Полша.

" Нашите нации имат мощни връзки. Чрез съдействието ни в поддръжка на народа на Украйна и неговата независимост, която е и наша и ваша независимост, тези връзки се укрепват още повече ", сподели той.

" Тук съм, тъй като желая персонално да благодаря на полските и английските войски, които работят в тясно и извънредно значимо партньорство. Искам също по този начин да отдам респект на вдъхновяващата човечност на полския народ. Вие отворихте сърцата си също толкоз, колкото и домовете си ".

Военните от Обединеното кралство организират маневри с въоръжените сили на Съединени американски щати и Полша на източния фланг на НАТО.

" Това е огромна чест и отличие за мен. Горд съм, че в наличието на принца на Уелс, Негово кралско височество, мога да благодаря на английските и полските бойци за взаимната им работа на полска земя ", сподели Блашчак.

Уилям дойде в столицата Варшава, с цел да се срещне с кмета на града Рафал Тшасковски, а в четвъртък ще се срещне с президента Анджей Дуда.

Посещението му се състоя малко откакто японският министър-председател Фумио Кишида се срещна с полския министър-председател Матеуш Моравецки.

Предишното посещаване на Уилям със брачната половинка му Кейт се състоя през юли 2017 година, когато те имаха купите херцог и херцогиня на Кеймбридж. /БГНЕС

Варшава / Полша
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР