Британският принц Хари почете австралийските военнослужещи, сражавали се през Първата

...
Британският принц Хари почете австралийските военнослужещи, сражавали се през Първата
Коментари Харесай

Принц Хари откри обновен мемориал в Австралия

Британският принц Хари уважи австралийските военнослужещи, сражавали се през Първата международна война, като откри през днешния ден ново крило на боен мемориал в Сидни. После сложи публично началото на игрите Инвиктус. Всичко това стана в следващия ден от обиколката на Хари и на брачната половинка му Меган Маркъл в Австралия и Южния Пасифик, съобщи Асошиейтед прес.

Хари откри през днешния ден дълго чакано уголемение на Мемориала в чест на австралийския и новозеландския армейски корпус АНЗАК, намиращ се в центъра на Сидни. Принцът и брачната половинка му поставиха венец от австралийски цветя пред мемориала. На събитието участваха австралийският министър-председател Скот Морисън и други длъжностни лица, а също военнослужещи.
17
След това херцогът и херцогинята на Съсекс разгледаха комплекса, открит през 1934 година от пра-прачичото на Хари - принц Хенри, само че останал недовършен поради дефицит на средства по време на Голямата меланхолия. Първоначалният план за комплекса бе финализиран по план за 40 милиона австралийски $ (28,4 милиона щатски долара).

После кралската двойка посети остров Какаду, където Хари зарадва някои деца, като игра дружно с тях с коли с дистанционно управление.

По-късно Хари публично откри игрите Инвиктус. Церемонията се състоя в предния двор на операта на Сидни. Събитието се забави с един час поради гръмотевична стихия.
17
Игрите Инвиктус, чието име идва от латинското "непобедим ", бяха учредени от Хари през 2014 година Състезанието дава опция на заболели и ранени военнослужещи и ветерани да вземат участие в спортни прояви и да намират ентусиазъм за възобновяване.

По време на 16-дневното си пътешестване в района Хари и Меган ще посетят също Фиджи, Тонга и Нова Зеландия.
17
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР