Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха

...
Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха
Коментари Харесай

Кралицата присъди титли на принц Хари и Меган Маркъл

Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се врекоха във честност в параклиса "Сейнт Джордж " на замъка Уиндзор. Булката влезе в параклиса, облечена в семпла бяла рокля на "Живанши ". Появата й в храма бе съпроводена от камбанен звън. Принц Хари дойде за церемонията в компанията на брат си принц Уилям. Кралица Елизабет Втора дойде за сватбата на принц Хари в лимоненожълта копринена рокля и манто в същия звук. Тоалетът й е основан от дизайнера Стюарт Парвин.

Гостите се изправиха на крайници, когато кралицата и брачният партньор и принц Филип влязоха в храма.

Принц Хари и Меган Маркъл се ожениха, спазвайки традициите на Англиканската черква. Размяната на клетви бе осъществена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби,а самата брачна гала бе ръководена от свещеник Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор.

След церемонията Хари и годеницата му Меган Маркъл обикалиха Уиндзор в открита колесница -ландо "Аскот " след сватбената гала. Двамата сияят, а събралите се хора ги приветстват възторжено. Ескортира ги конна върволица. Каляската е от кралската сбирка. я е теглена от четири коня от породата Уиндзорски сиви коне, употребявани за каляските на монарси и тяхното семейство още от времето на кралица Виктория през XIX век.

Процесията минава през центъра на града и ще се върне назад в Уиндзорския палат за приема, който ще даде кралица Елизабет Втора за младоженците и 600-те им посетители. Каляските в кралската сбирка са над 100. Пет от тях са ландо "Аскот ".

Сред звездите са американската телевизионна водеща Опра Уинфри, Дейвид и Виктория Бекъм и Джордж и Амал Клуни. Актьорът Идрис Елба и музикантът Джеймс Блънт също дойдоха за церемонията. От фотообективите бяха уловени и сестрата на Кейт Мидълтън – Пипа Мидълтън, и брачният партньор ѝ Джеймс Матюс. Тенисистката Серина Уилямс дойде дружно със брачна половинка си Алексис Оханян. Две някогашни приятелки на принц Хари – Кресида Бонас и Челси Дейви, също бяха измежду поканените на церемонията.

Британският министър председател Тереза Мей, която като други политици не е поканена на кралската женитба, поздрави принц Хари и Меган Маркъл на страницата си в "Туитър ".

Кралица Елизабет Втора присъди купите херцог и херцогиня на Съсекс на принц Хари и Меган Маркъл. Те към този момент могат да използваттитлите, откакто мина брачната им гала. Титлите на принц Хари са херцог на Съсекс, граф на Дъмбартън и барон Килкил. Втората и третата купа се употребяват в Шотландия и Северна Ирландия. Както се очакваше, Меган Маркъл не стана принцеса със сватбата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР