Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл обявиха годежа

...
Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл обявиха годежа
Коментари Харесай

Великобритания печели сериозно от Кралските сватби

Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл оповестиха годежа си в понеделник и английските компании за сувенири запретнаха ръкави.

Кралските особи са огромен бизнес за Англия и анализатор чака сватбата следващата година да донесе 80 млн. $ от спомагателни продажби, оповестява Bloomberg. “Дизайнерите работят доста интензивно “, споделя Памела Харпър, президент и общоприет шеф на основаната в Лондон компания Halcyon Days, която ще пусне възпоменателни порцеланови артикули, откакто бъде избрана точната дата на събитието.

Дворецът Кенсингтън заяви, че сватбата ще се състои през май следващата година, само че към момента не е оповестена съответна дата. Харпър научила за годежа, когато получила известие на телефона си с горещата вест, само че всички вести към събитието са необятно отразявани от английските медии в последните седмици. Halcyon Days развива хрумвания за артикули, като разисква цветове и дизайни. “Кралските сватби нормално не се афишират прекомерно рано. Трябва да излезем отпред в играта “, споделя Харпър. Надпреварата за тематични джунджурийки и сувенири е избрана от размера на евентуалната премия.

Сватбата на огромния брат на Хари - Уилям, за Кейт Мидълтън през април 2011 година докара в страната 350 000 гости единствено в този месец, сочат данни на английската Национална статистика. Сватбата увеличи разноските на британците с 527 милиона паунда, в това число 199 милиона паунда за сватбени сувенири в неработния ден, демонстрират данни на Центъра за проучване на търговията на дребно. Правителството на Тереза Мей изключи опцията за почивен ден за сватбата на Хари. Директорът на центъра Джошуа Бамфорд съобщи, че тласъкът за стопанската система евентуално няма да е толкоз изразителен в огромния ден на Хари и Маркъл. За разлика от огромния си брат, Хари няма шансове да стане крал. Той е пети в реда за заместничество на трона и ще стане шести, откакто Кейт, в този момент херцогиня на Кеймбридж, роди третото си дете.

Според Бамфорд обаче, въпреки всичко ще има 60 милиона паунда, които английските купувачи ще пожелаят да похарчат. Royal Crown Derby, един от най-старите магазини за порцеланови произведения в Англия, прави първия си сувенир за коронацията на крал Джордж III през 1761 година Бизнесът остава мощен 250 години по-късно за кралската женитба през 2011 година и съставлява близо 10% от продажбите същата година, споделя Стивън Раули, шеф на отдел „ Продажби и маркетинг “ на компанията. За годежа на принц Хари компанията почнала да създава дизайни преди два месеца. „ Сега чакаме датата и купите, с цел да приключим детайлите на дизайна и да ги пуснем в произвеждане допустимо най-скоро “, добавя Раули. Само няколко часа след известието уеб страниците започнаха да продават лимитирани количества възпоменателни порцеланови чинии с формалния годежен портрет на двойката.

Компанията Bradford Exchange в Съри пусна 2017 чинии за продажба на цена от 59.98 $ всяка. Продуктите на Halcyon Days, направени от 75 чиновници в две индустриални линии във Англия, ще бъдат пуснати на пазара едвам след коледното извършване на покупки. Половината от продуктите на компанията са предопределени за експорт, макар че, съгласно Harper, задграничните туристи, посещаващи Англия, съставляват по-висок % от общите продажби. Влиянието на кралското семейство ще бъде допълнено от Маркъл, звезда в американския сериал „ Костюмари “, и анализаторите чакат персоналната й марка да притегли повече американци към сватбената тресчица. “Това ще ни даде спомагателни благоприятни условия да увеличим продажбите и наличието си на американския пазар, от което сме доста разчувствани “, сподели Раули.

На годишна основа кралското семейство обезпечава доходи от 550 млн. паунда посредством туризма и опашките от гости, които се извиват пред Бъкингамския замък, Уиндзорския замък и други сегашни и някогашни кралски резиденции, сочат данни на консултантската компания Brand Finance. През 2016 година общо 4.4 милиона души са посетили кралските забележителности във Англия, демонстрират данните на благотворителната организация „ Исторически кралски места “, която ги ръководи.

Източник: БЛИЦ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР