Британският принц Хари и американката Меган Маркъл се ожениха току-що

...
Британският принц Хари и американката Меган Маркъл се ожениха току-що
Коментари Харесай

Британският принц Хари и Меган Маркъл се ожениха

Британският принц Хари и американката Меган Маркъл се ожениха преди малко в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор. Сега те са херцог и херцогиня на Съсекс, а Меган е първата брачна половинка на принц, която ще носи тази купа.

Булката бе с минималистична рокля на " Живанши ", основана от английската дизайнерка Клеър Келър. Миналата година тя стана първата жена, заела позицията на артистичен шеф във френската компания.

Меган и Хари разчупиха още едно кралско табу. Тя се заклеха " да се обичат, почитат и пазят " един различен. По традиция брачната половинка се кълне " да обича, уважава и да се подчинява " на брачна половинка си. Принцеса Даяна и херцогиня Катрин пропуснаха подчинението в своите церемонии, а Меган стигна стъпка по-далеч, заменяйки глагола със " пазя ".

Към службата се причисли и главата на Епископалната черква в Съединени американски щати - Майкъл Брус Къри, който произнесе една от речите на церемонията с прочувствен фасон и няколко смешки. Самата гала бе осъществена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а църковната работа се води от старшия духовник на параклиса Дейвид Конър.

 Британският принц Хари и Меган Маркъл се ожениха
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР