Британският принц Андрю ще даде показания под клетва през март

...
Британският принц Андрю ще даде показания под клетва през март
Коментари Харесай

Обвиненият в сексуално насилие принц Андрю ще даде показания под клетва през март

Британският принц Андрю ще даде показания под клетва през март в Лондон пред юристите на жена, която го упреква в полово принуждение по времето, когато е била малолетна, заяви през днешния ден източник, непосредствен до сина на кралица Елизабет Втора за Франс прес.

" Съгласихме се херцогът на Йорк да даде показания на 10 март ", посочи източникът.

 Заведоха дело за обезчестяване против принц Андрю - наследник на кралица Елизабет Втора Виж още

Срещу 61-годишния втори наследник на кралица Елизабет, се води гражданско дело в Ню Йорк за полов тормоз. Ищцата е 38-годишната американка Вирджиния Джуфре - жертва на починалия американски милиардер Джефри Епстийн през 2001 година, когато е била 17-годишна. Принц Андрю постоянно е отричал обвиняванията.

Въпреки многократните настоявания Джуфре по този начин и не е показала дата, когато ще даде показания, сподели източникът.

Случаят е доста срамен за английската монархия, защото 95-годишната кралица се готви да означи през днешния ден историческите 70 години на престола. Общонационалните празненства по този мотив са планувани през юни.

Според вчерашна обява в английския в. " Дейли телеграф " срещата с юристите Дейвид Бойс и Сигрид Маккоули, които ще дойдат от Съединени американски щати, ще се организира в границите на 2 дни на " неутрално " място в Лондон.

След това юристите ще разпитат двама очевидци, прецизира вестникът: Шукри Уокър - жена, която твърди, че е видяла принц Андрю в лондонски нощен клуб с младо момиче по времето на хипотетичното полово насилие; и Робърт Олни - някогашен помощник на принца.

През януари юрист Бойс съобщи в декларация, изпратена до Агенция Франс Прес, че няма самообладание да се изправи против принц Андрю, неговото отказване и опити да трансферира виновността на Джуфре.

Принц Андрю се отдръпна от публичния живот след пагубно изявление за Би Би Си през 2019 година, в което той се опитваше да се отбрани. През януари кралицата го лиши от военните му звания и от това да е патрон на организации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР