Британският престолонаследник принц Уилям каза, че иска да види как

...
Британският престолонаследник принц Уилям каза, че иска да види как
Коментари Харесай

Филмът за Алексей Навални развълнува принц Уилям

Британският престолонаследник принц Уилям сподели, че желае " да види по какъв начин можем да помогне " при диалога си с продуцентите на документалния филм " Навални " за ориста на съветския отстъпник Алексей Навални.

says he wants to 'see how we can help' plight of jailed Putin critic as he meets producers of -winning documentary is full of dangerous lies. He can’t be trust to tell the truth.
— The Caribbean Prince (@Freedom16356531)
Филмът на канадския режисьор Даниъл Роър, в чието основаване взе участие и българския публицист Христо Грозев от платформата за журналистически следствия " Белингкат ", завоюва премия БАФТА на Британската академия за кино и телевизия в категорията за документален филм.

Създателите на кино лентата посветиха премията на фамилията на Навални и на българския проверяващ публицист Христо Грозев.

След наградната гала принц Уилям сподели на продуцентите Одеса Рей и Шейн Борис, че работата им е " съществено впечатляваща ". Той ги попита " какво можем да създадем, с цел да помогнем? "
Рей го насърчи " да популяризира историята " и му описа детайлности от ориста на съветския опозиционен лидер Навални, който е в затвор на 250 километра от Москва.

Уилям отвърна, че желае " да забележим по какъв начин можем да помогне ", преди да завърши диалога с поздравления към кинематографите за оценката, което съгласно него е " доста добре справедливо ".

На церемонията Рей сподели: " Искаме да посветим тази премия на Христо Грозев, нашия български " нърд " с преносим компютър, който не може да е с нас довечера, защото животът му е под опасност от съветското държавно управление и Владимир Путин ".

Грозев, който дава отговор за съветските следствия в " Белингкат ", написа в Туитър в петък, че бил " сюрпризиран " от " възбрана " и че му било казано, че съставлява " риск за публичната сигурност ".

I was surprised to discover that my whole family and I have all been banned by British police from attending this weekend's BAFTA awards where the documentary is nominated. The reason stated: we " represent a public security risk ". (1/3)
— Christo Grozev (@christogrozev)
От лондонската полиция споделиха, че полицейските сили " не не разрешават и не могат да забранят " на обособени хора да посещават събития и това е отговорност на уредниците.

— Padmanabhan Jaikumar (@p_jaikumar)
От полицията прибавиха, че не разясняват сигурността на обособени хора или препоръките, които са им отправили, само че споделиха, че са " изрично загрижени " от " враждебните планове на непознати страни " на английска земя.

Принц Уилям, който е президент на Британската академия за кино и телевизия, бе на церемонията със брачната половинка си Кейт, принцеса на Уелс. Двамата разговаряха с представители на академията и с отличените Кейт Бланшет, Остин Бътлър, Ема Маккей и Дейвид Брадли. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР