Британският престолонаследник принц Чарлз празнува 70-годишнината си, като участва в

...
Британският престолонаследник принц Чарлз празнува 70-годишнината си, като участва в
Коментари Харесай

Принц Чарлз пие чай със 70 вдъхновяващи личности

Британският престолонаследник принц Чарлз чества 70-годишнината си, като взе участие в публични и частни тържества, а канцеларията му популяризира нови фотоси, на които е с най-близките си родственици, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Принцът на Уелс, който е най-големият наследник на кралица Елизабет Втора, през днешния ден ще пие чай със 70 вдъхновяващи персони, които са негови връстници. След това ще отиде на частно празненство в Бъкингамския замък, хазаин на което ще е майка му, кралица Елизабет Втора, предава Българска телеграфна агенция.

За 70-годишнината на принца канцеларията му популяризира два фамилни портрета на които е със брачната половинка си Камила, синовете си принц Уилям и принц Хари, съпругите им Кейт и Меган, и внуците си - 6-годишния принц Джордж, 3-годишната принцеса Шарлот и 6-месечния принц Луи.

Снимките са направени от фотографа Крис Джаксън в градината на Кларънс хаус - лондонската резиденция на принц Чарлз.

Принц Чарлз, който е доста зает с опазването на околната среда, употребява годишнината си, с цел да призове хората да не възприемат природата като нещо обещано, а да " мислят в вероятност какво нашите внуци ще желаят и от какво ще имат потребност ".

В чест на принц Чарлз по традиция имаше топовни гърмежи от Грийн парк и Лондонската кула в 13 ч. по Гринуич. Камбаните на Уестминстърското абатство също забиха за него, заяви Би Би Си.

Кларънс хаус популяризира също видеомонтаж с фрагменти от всички години от живота на принц Чарлз с обичаните му занимания, като поло, уиндсърф и хвърчене, както и в осъществяване на публични отговорности, написа в. 24 часа. Има и фрагменти с принцовете Уилям и Хари като деца и една с майка им принцеса Даяна.

Бъкингамският замък популяризира за годишнината 70 любопитни обстоятелството за принца на Уелс. Ето някои от тях:

- Любимият чай на принц Чарлз е дарджилинг с мед и мляко.

- Принц Чарлз не обядва.

- Принцът е художник-любител. Негов акварел е излаган в лятната галерия на Кралската академия през 1987 година, като е показан анонимно.

- Когато сади дръвчета на публични церемонии, постоянно подръпва стръкче, с цел да пожелае всички хубаво на фиданката.

- На принц Чарлз е наречена дървесна жаба - Hyloscirtus Princecherlesi.

- Той е първият престолонаследник, приключил университет през 1970 година Учи археология и антропология през първата година, а по-късно сменя специалността и приключва история.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР