Британският престолонаследник принц Чарлз обеща да промени своето поведение, когато

Британският престолонаследник принц Чарлз обеща да промени своето поведение, когато ...

Принц Чарлз обеща да промени поведението си, когато стане крал.

Британският престолонаследник принц Чарлз обеща да промени своето поведение, когато стане крал, защото неговата роля в обществото ще бъде различна от сегашната, съобщават Ройтерс и ТАСС.

 
Агенциите цитират думите на принца на Уелс в интервю за телевизионната програма "Принц, син и наследник - Чарлз на 70".
Приключенията на Чарлз и Камила в ГанаПринц ЧарлзGulliver/Getty Images
На въпрос дали в качеството си и на монарх ще продължи да участва в обществени кампании, което понастоящем е доста присъщо за неговата дейност, синът на кралица ЕлизабетВтора отговори:
 
"Не, това няма да го има. Не съм толкова глупав!". Чарлз изтъкна, че когато се възкачи на британския престол, това ще бъде един съвсем различен ритуал. И той много добре осъзнавал какви ще бъдат последствията от него и как трябва да действа в новата ситуация.-->

Принц Чарлз обеща да се придържа към рамката на "конституционните параметри" в живота на монарха.
Принц ЧарлзПринц ЧарлзGulliver/Getty Images
По думите на принц Чарлз трябва добре да се осъзнае, че в едно и също време съществува място само за един монарх, а не за двама. "Ти не можеш да си крал, ако си принцът на Уелс или си престолонаследник. Тези две ситуации са съвършено различни!", подчерта принц Чарлз.

 
Изявленията на кралската особа ще прозвучат малко преди неговата 70-годишнина, която ще бъде отбелязана на 14 ноември, припомнят агенциите.

Източник: dariknews.bg