Британският премиер в оставка Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик

...
Британският премиер в оставка Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик
Коментари Харесай

Борис Джонсън награди Зеленски с отличие Уинстън Чърчил


Британският министър председател в оставка Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е съпостави ръководството на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога с военновременните подвизи на Уинстън Чърчил, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6470
Британският водач сподели, че счита, че " Чърчил също би приветствал и евентуално би плакал ", в случай че можеше да чуе изказването на украинския президент, че се нуждае от " муниции, а не от извеждане " от Киев, което Зеленски направи в началните дни на съветското навлизане в Украйна през февруари.

Джонсън сподели още, че може да си показа по какъв начин " духът на Уинстън Чърчил " върви с украинския водач, " проправяйки път с бастунчето си " през всевъзможни тествания.

Британският министър председател сподели това на гала на " Даунинг стрийт " 10, в границите на която връчи на Зеленски, който се включи посредством видеоконферентна връзка, премията " Уинстън Чърчил " за водачество.

В церемонията участваха още членове на фамилията на Чърчил и на Международното сдружение, носещо името на някогашния английски водач.

" Вашето демонстративно непокорство, Вашето достолепие, Вашето непроменяемо възприятие за комизъм трогнаха милиони хора,...Вие станахте знак на героизма на украинския народ ", сподели Джонсън, връчвайки премията от името на Международното сдружение на Чърчил.

" За мен е изключителна чест да получа тази премия за водачество ", отговори Зеленски.

" Знам, че Украйна, въодушевена от Вашето водачество, освен може да победи, а ще победи и когато пристигна този ден, а той ще пристигна, Украйна още веднъж ще се въздигне и ще заеме мястото си на свободна и самостоятелна страна ", сподели още Джонсън, който се чака да напусне поста си при започване на септември.

Зеленски в своето слово означи, че успеха на Украйна ще стане допустима единствено при положение, че западните съдружници " продължат доставките на задоволително дейно и съвременно оръжие ", с цел да могат украинските сили с негова помощ " да пречупят нападателния капацитет на Русия ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР