Британският премиер Тереза ​​Мей призовава за дългосрочен отговор на Запада

...
Британският премиер Тереза ​​Мей призовава за дългосрочен отговор на Запада
Коментари Харесай

Тереза ​​Май призовава за дългосрочен отговор на Запада срещу Русия

Британският министър председател Тереза ​​ Мей приканва за " дълготраен отговор " на Запада против опасността за сигурността от страна на Русия , оповестява " Ройтерс ".

В най-мащабното деяние против Москва от времето на Студената война , Съединените щати и членовете на Европейския съюз експулсират десетки съветски дипломати в отговор на нападението против сътрудника Сергей Скрипал и неговата щерка. Русия, която отхвърля всякакво присъединяване в нападението разяснява, че действието на Запада е " провокативен акт " и съобщи, че ще отговори.

Координираното деяние сред западните съдружници се преглежда като голям дипломатически прелом за Мей, чиято страна се готви да напусне Европейски Съюз. Говорейки пред високопоставени членове на кабинета в Лондон, Мей разяснява, че страните са работили против Русия освен от взаимност, само че и тъй като признават опасността, която съставлява .

 Агресията на Русия е опасност за Запада, предизвести Тереза Мей
Агресията на Русия е опасност за Запада, предизвести Тереза Мей

Най-голямото групово експулсиране на съветски разузнавачи в историята

" Имаше забележителен миг в отговора ни на тази безразсъдна експанзия , само че има още какво да се направи, до момента в който работим с интернационалните сътрудници за дълготраен отговор на предизвикването, сложено от Русия ", показва представителят на Мей, думите й.

Премиерът Тереза ​​Мей предизвестява тези, които " желаят да ни нападат ", че Англия ще разгърне всички свои благоприятни условия , с цел да ги победи, в отчет за националната сигурност , който се чака да бъде оповестен през днешния ден и е отдадена на новите закани в актуалния свят .

Лондон разчита и се приготвя да употребява своите запаси за битка в новата хибридна война. Заплахата от ислямистки офанзиви остава висока най-малко през идващите две години и могат да се усилят провокации от страни като Русия, Северна Корея и Иран .

Мей, която е и някогашен министър на вътрешните работи, разяснява в анонс на отчета, че Англия е жертва на офанзиви в Лондон, Манчестър и " опит за ликвидиране " в Солсбъри .

 НАТО експулсира седем съветски дипломати Обновена
НАТО експулсира седем съветски дипломати

Освен това НАТО отхвърля да издаде акредитации на други трима

" Най-важното, което всички тези произшествия ясно демонстрираха е, че нашата национална сигурност е условна ... за нашата дарба да активизираме най-ефективно цялостния набор от нашите качества, с цел да отговорим на провокациите , пред които сме изправени ", разяснява Мей, съгласно извадки предоставени от нейния офис.

Мей разяснява, че в този момент Англия ще употребява освен полицията, службите за сигурност и армията, само че и ограничения, вариращи от " стопански лостове , посредством авангардни военни запаси до по-широко дипломатическо и културно въздействие на международната сцена ".

" Докато защитим нашите ползи и се борим за нашите полезности, ще продължат да съществуват тези, които желаят да ни подкопаят или нападат . Но тези хора не би трябвало да се съмняват, че ще използваме всяка опция, с която разполагаме, с цел да ги победим ", добавя министър председателят Тереза Мей.

 Лавров: В Европа има малко самостоятелни страни, главната виновност е на Съединени американски щати
Лавров: В Европа има малко самостоятелни страни, главната виновност е на Съединени американски щати

Лавров упрекна Съединени американски щати в " колосално изнудване "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР