Британският премиер Тереза ​​Мей не се е съгласила да участва

...
Британският премиер Тереза ​​Мей не се е съгласила да участва
Коментари Харесай

Times: Тереза Мей отказа на Тръмп да участва в незабавен удар срещу Сирия, иска повече доказателства

Британският министър председател Тереза ​​Мей не се е съгласила да взе участие в " бързо отмъщение " против Сирия и е поискала повече доказателства за хипотетичната химическа офанзива. Както оповестява " Таймс ", тя е декларирала това по време на телефонен диалог с американския президент Доналд Тръмп.

" Тереза ​​Мей през вчерашния ден е декларирала на президента Доналд Тръмп, че Англия се нуждае от повече доказателства за химическата офанзива, която е осъществена от режима на Асад преди да се причисли към боен удар против Сирия, оповестява изданието.

Припомняме, че в това време, Русия наложи несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която трябваше да стартира следствие на химическата офанзива в Сирия. След това Съветът за сигурност на Организация на обединените нации блокира от своя страна проекторезолюция на Русия по отношение на основаването на самостоятелен механизъм за следствие на хипотетични химически субстанции в Сирия. Проектът не можа да получи задоволително гласове в поддръжка.

Американска военноморска група, водена от самолетоносача „ Хари Труман “, потегля от Норфолк (Вирджиния) и отива да патрулира в Близкия Изток. Това ще се случи в сряда, разясниха представители от американския флот, представени от международните организации.

Китай се разгласи срещу военна намеса в Сирия и прикани другите страни да не подхващат прибързани дейности по отношение на хипотетичната химическа офанзива в Дума

Европейската организация по сигурност на полетите (EASA) предложи на всички самолетни компании, извършващи полети над акваторията на Източното Средиземноморие, да покачат контрола върху полетите в продължение на 72 часа. Предупреждението е по отношение на опцията от нанасяне на въздушни удари по Сирия и вероятните заради това  неизправности в работата на навигационното съоръжение.

Превод и редакция: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР