Британският премиер Тереза ​​Май приключи 3-дневната си търговска мисия в

...
Британският премиер Тереза ​​Май приключи 3-дневната си търговска мисия в
Коментари Харесай

Тереза Мей си тръгва от Китай с £9.3 милиарда и 2500 нови работни места

Британският министър председател Тереза ​​Май завърши 3-дневната си комерсиална задача в Китай със покупко-продажби на стойност повече от 9.3 милиарда паунда и 2500 нови работни места в Обединеното кралство, а китайският президент Си Цзинпин даде обещание да усъвършенства " златната епоха " в връзките сред двете страни.

Подготвяйки се за идния Brexit, Англия се пробва да се върне в ролята на международна комерсиална нация, а Китай е една от най-важните страни, с които Лондон желае да подпише съглашение за свободна търговия.

На конгрес с китайски бизнес и държавни водачи Мей съобщи, че Англия поддържа концепцията на Си Цзинпин за глобализацията и за по-отворена китайска стопанска система.

Докато Англия се готви да напусне Европейския съюз, ние използваме опцията да станем все по-отворена световна Англия, задълбочавайки комерсиалните ни връзки с народите по целия свят - в това число Китай ", сподели тя.

 Англия готви комерсиална договорка с Китай след Brexit
Англия готви комерсиална договорка с Китай след Brexit

Двете страни подписват покупко-продажби за 500 милиона паунда

Китайските вложения оказват помощ на Англия да развива инфраструктура и да основава работни места, като към 50 000 английски предприятия внасят артикули от Китай, а повече от 10 000 продават стоките си в Китай.

" Съгласихме се да предприемем стъпки за привличане на повече от световноизвестните английски храни и питиета в Китай, както и да отворим пазара за някои от английските снабдители на финансови услуги от международна класа ", изясни Мей.

Сделките за 9.3 милиарда паунда ще основат над 2500 работни места във Англия. Само английските компании за финансови услуги обезпечават покупко-продажби на стойност над 1 милиарда паунда и достъп до китайския пазар, което ще отвори 890 работни места.

 Китай и Англия занапред ще си сътрудничат
Източник:

Китай и Англия занапред ще си сътрудничат

Китай преглежда Обединеното кралство като значим съдружник в апела си за по-отворени международни пазари, макар необятно публикуваните паники в задграничната бизнес общественост за компликациите при работа в Китай.

Двете страни се стремят към нова, по-добра " златна епоха " в връзките между тях и желаят да " прибавят нов смисъл в двустранните връзки ". Пекин цени високо поддръжката на Лондон за Азиатската банка за инфраструктурни вложения и Новия път на коприната.

Китайски медии хвалят английските управляващи, че са посочили " просветеност и прагматизъм " в поддръжката за комерсиалната самодейност на Китай. " Това е модел за други западни народи ", настояват публицистите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР