Британският премиер Тереза ​​Май напусна срещата на върха на ЕС

...
Британският премиер Тереза ​​Май напусна срещата на върха на ЕС
Коментари Харесай

Тереза Мей напусна срещата на ЕС

Британският министър председател Тереза ​​Май напусна срещата на върха на Европейски Съюз за договарянията за отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз (Брекзит), без да отговори на въпросите на публицистите, заяви АП.

След като приключи полемиката за Брекзит, Тереза Мей напусна седалището на Европейския съвет, подмина публицистите, влезе в колата и напусна срещата на върха. Лидерите на останалите 27 страни в Европейски Съюз не престават договарянията.

 Англия гласоподава съглашението за Брекзит през януари
Англия гласоподава съглашението за Брекзит през януари

27-те страни членки на Европейски Съюз изготвиха декларация с 6 параграфа

Европейски посланик сподели пред ТАСС, че държавните глави на Европейския съюз " изслушаха предложенията на Мей и в този момент би трябвало да обмислят няколко вероятни разновидността на дейности , които биха улеснили приемането на съглашението за Брекзит от английския парламент ". Той обаче повтори, че измежду тези оферти " няма сюжет за обновяване на договарянията по текста на съглашението или желанието на Европейски Съюз да поеме спомагателни правни отговорности ".

 Мей се връща в Брюксел за договарянията по Брекзит
Мей се връща в Брюксел за договарянията по Брекзит

След успеха във вота на съмнение

Според него максимумът, който срещата на върха може да направи, е " да одобри в допълнение политическо изказване, което ще дефинира самостоятелни параметри, в това число краткотрайни, за осъществяването на това съглашение ".

 Германия не е склонна да предоговаря Брекзит договорката
Германия не е склонна да предоговаря Брекзит договорката

Текстът на проектоспоразумението не е база за полемики

Една от главните цели на Мей беше да подсигурява от водачите на Европейски Съюз, че запазването на специфичен митнически режим за Северна Ирландия ще е лимитирано във времето.

Проблемът е, че подобен режим в действителност лимитира английския суверенитет в Северна Ирландия, заради което английските депутати могат да отхвърлят напълно съглашението сред Европейски Съюз и Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР