Британският премиер Тереза Мей заяви в четвъртък, че е невъзможно

...
Британският премиер Тереза Мей заяви в четвъртък, че е невъзможно
Коментари Харесай

Мей: Невъзможно е да се изключи Brexit без сделка

Британският министър председател Тереза Мей съобщи в четвъртък, че е " невероятно " да изключи Brexit без договорка, без процесът въобще да спре, до момента в който тя се пробва да измисли тактика преди деня на излизане на 29 март.
Мей реагира на писмо от опозиционния водач на лейбъристите Джеръми Корбин, който я помоли да изключи вид за излизане без договорка от Европейски Съюз като авансово изискване за диалози за компромисни оферти за Brexit, превод БГНЕС.
Мей сподели, че е " разочарована ", че Корбин не е приел предлагането ѝ за среща, с цел да обсъдят пътя напред, откакто съглашението за бракоразвод с Европейски Съюз беше отхвърлено от Народното събрание тази седмица.
" Вратата ми остава отворена за среща без предварителни условия ", сподели тя и добави, че ще бъде " щастлива да разиска " предложенията на Корбин, които включват митнически съюз с Европейски Съюз.
Но тя добави: " Не е в пълномощията на държавното управление да изключи излизане без договорка ".
Според разпоредбите на Европейски Съюз за овакантяване на блока " ние ще напуснем Европейски Съюз без договорка на 29 март, в случай че Народното събрание или се съгласи със съглашението с Европейски Съюз или Англия анулира член 50 и реши да остане в Европейски Съюз за непрекъснато ", написа тя.
" Така че има два метода да се избегне разновидността без договорка: или да се гласоподава за съглашение, по-специално съглашение за отдръпване, което е контрактувано с Европейски Съюз, или да се анулира член 50 и да се анулира резултатът от референдума ", сподели тя.
" Смятам, че би било неправилно да се подценява резултатът от референдума ", написа тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР