Британският премиер Тереза Мей заяви пред парламента на страната, че

...
Британският премиер Тереза Мей заяви пред парламента на страната, че
Коментари Харесай

Тереза Мей е категорична: Великобритания ще напусне ЕС на 29 март 2019 г.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи пред Народното събрание на страната, че планът на английското държавно управление за договорка с Европейския съюз по Брекзит дава отговор на волята на британците, изразена на референдума през 2016 година, съобщи Ройтерс.

Мей уточни, че нейното държавно управление в никакъв случай няма да организира втори референдум за Брекзит.

" Няма да организираме втори референдум и ще се съобразим с решението на английския народ. Ще осъществяваме Брекзит и Англия ще напусне Европейския съюз на 29 март 2019 година ", безапелационна бе Тереза Мей.

Мей даде обещание също по този начин незабавно да уведоми английския парламент при вероятно реализиране на договорка с Европейски Съюз за Брекзит.

" Правителството ще реши какви стъпки да предприеме в полза на Англия. Уверена съм, че това (постигането на договорка за Брекзит) ще ни приближи по-близо до изпълняването на волята на английския народ, изразена на референдума. Ще дойда още веднъж в Народното събрание, с цел да го известя за резултата (от договарянията с ЕС) ", сподели Мей.
Теленор търси търговски консултанти за своите магазини

Председателят на долната камара на Народното събрание Джон Бъркоу съобщи, че му е било казано да чака изказване на държавното управление за Брекзит на следващия ден.

В случай, че английското държавно управление утвърди плана за договорка за Брекзит, евентуалната дата за среща на европейските водачи за Брекзит ще е 25 ноември, съобщи ирландският министър председател Лео Варадкар в Народното събрание на Ирландия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР