Британският премиер Тереза Мей заяви пред парламента, че ще отхвърли

...
Британският премиер Тереза Мей заяви пред парламента, че ще отхвърли
Коментари Харесай

Тереза Мей отхвърля перспективата за втори референдум за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи пред Народното събрание, че ще отхвърли проект за осъществяване на нов референдум за Брекзит , в случай че депутати го предложат посредством евентуален показателен развой на гласоподаване.

Отговаряйки на депутата от групата на самостоятелните Крис Лесли, Мей посочи, че втори референдум за отдръпването на Англия от Европейския съюз ще се конфронтира с резултатите от първото всенародно допитване, което се организира през юни 2016 година
 Мей призна: Все още няма задоволително поддръжка за трето гласоподаване на договорката за Брекзит
Мей призна: Все още няма задоволително поддръжка за трето гласоподаване на договорката за Брекзит

Време е Народното събрание да поеме надзор, разгласи Корбин

Мей също по този начин отхвърли опцията за договаряне на митнически съюз с Европейски Съюз след Брекзит, в случай че депутатите поддържат съглашението в индикативните гласувания. Мей настоя, че е доста значимо за страната да може да договоря свои лични търговски съглашения, откакто излезе от Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден английският министър председател съобщи, че към момента няма задоволителна поддръжка в английския парламент за съглашението, което тя подписа с Европейски Съюз за развода. Въпреки това тя изключи разновидността за предоговаряне на съглашението, с цел да завоюва по-голяма поддръжка в Народното събрание. Мей също по този начин изрази несъгласието по така наречен корекция " Летуин ", която ще разреши на английските депутати да вземат решение във връзка с бъдещите договаряния с Европейски Съюз за Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР