Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че американският президент Доналд

...
Британският премиер Тереза Мей заяви днес, че американският президент Доналд
Коментари Харесай

Тръмп съветвал Мей да съди ЕС заради Брексит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че американският президент Доналд Тръмп я посъветвал да съди Европейския съюз, вместо да договаря за излизането на Англия от блока, съобщи Асошиейтед прес.

"Той ми сподели, че би трябвало да осъждам Европейски Съюз. Не преговаряй, съди ги ", описа Мей в телевизионно предаване на Би Би Си. "Ние обаче ще преговаряме ", акцентира тя.

На взаимната си конференция с премиера по време на визитата си във Англия Тръмп сподели, че е дал на английския водач съвет, който тя оценила като "твърде жесток ".

"Може би някой ден тя ще го направи. Ако британците не сключат съглашение (за излизането от ЕС), тя може да направи това, което й предложих, само че това не е лесна работа ", добави президентът на Съединени американски щати, без да разкрие каква е била рекомендацията му.

В изявление за таблоида "Сън " Тръмп бе декларирал, че на мястото на английския министър председател би преговарял "по доста друг метод ". "Всъщност споделих на Тереза Мей по какъв начин да го направи, само че тя не се съгласи ", сподели той. Според него Мей е поела по път, който не дава отговор на вота на британците за излизане от Европейски Съюз на референдума от 2016 година

"На тази конференция президентът сподели още, че не трябва да прекъсваме договарянията: "Не напускайте договарянията, тъй като тогава ще ви притиснат до стената ", добави Тереза Мей пред Би Би Си. Тя още веднъж повтори, че се стреми да контракти с Брюксел допустимо "най-доброто съглашение " с оглед излизането на кралството от Европейски Съюз, планувано за 29 март 2019 година.

Правителството в Лондон показа предходната седмица Бяла книга, където излага на 98 страници проекта на Англия за бъдещите й връзки с Европейския съюз, откакто страната излезе от него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР