Британският премиер Тереза Мей заяви, че провалът да се постигне

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че провалът да се постигне
Коментари Харесай

Тереза Мей убедена: Няма да настъпи краят на света без сделка за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че неуспехът да се реализира съглашение с Европейския съюз преди Англия да излезе от Общността през идната година, " няма да бъде краят на света ", оповестява Sky News.

Коментарът на Мей пристигна, откакто нейният финансов министър съобщи през предходната седмица, че излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз без съглашение ще навреди на обществените финанси.

Според Тереза Мей прогнозите, на които Хамънд се базира за изказванието си, били остарели.

Тя повтори мненията на шефа на Световната комерсиална организация, че излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение " няма да бъде разходка в парка ", само че че това " няма да бъде края на света ".

Хамънд беше неодобрен от някои английски депутати в надълбоко разграничената Консервативна партия на Тереза Мей за изявлението му през предходната седмица - в деня, в който държавното управление разгласява проекти за непредвидени проекти при липса на съглашение за Брекзит, - че сходен сюжет може да значи по-високи разноски с към 100 милиарда $ годишно в продължение на 15 години, до момента в който стопанската система пораства по-бавно.

Мей се надява да реализира удобно за бизнеса съглашение с Брюксел по отношение на основния въпрос за търговията, който раздели нейната партия сред тези, които желаят дефинитивно разкъсване с Европейски Съюз, и тези, като Хамънд, които желаят опазване на близки връзки.

Британският министър председател повтори предизвестието си, че е по-добре да няма съглашение по Брекзит, в сравнение с Англия да излезе от Общността с неприятно съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР