Британският премиер Тереза Мей заяви, че Обединеното кралство ще запази

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че Обединеното кралство ще запази
Коментари Харесай

Тереза Мей: Великобритания ще запази хладнокръвие в преговорите за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че Обединеното кралство ще резервира самообладание макар безизходицата в договарянията с Европейски Съюз за Брекзит. Френски и немски министър намекнаха, че идната стъпка в договарянията би трябвало да пристигна от Лондон, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.
В петък Мей изиска нови оферти и почитание от водачите от Европейски Съюз. След срещата на върха в Австрия тя съобщи, че договарянията за Брекзит са влезнали в задънена улица.
"Сега е моментът да се направи това, което е вярно за Англия ", споделя Мей, представена от видно евроскептично неделно английско издание. По този метод тя сподели, че не отстъпва от позицията си.
"Сега е времето да се прояви разсъдък. И времето да запазим самообладание ", прибавя тя съгласно вестник "Сънди експрес ".
Вестник "Сънди таймс " заяви, че съветниците й са почнали изключително обмисляне за предварителни избори през ноември за да подкрепят спасяването на договарянията за Брекзит и нейния пост. Вестникът написа, че двама високопоставени представители на политическия екип на "Даунинг стрийт " са почнали да изготвят тактики за продобиване на поддръжката на обществото за нов проект при положение на избори тази есен, откакто предложенията на премиера за Брекзит бяха подложени на критика на срещата на върха на Европейски Съюз в Залцбург през седмицата. Засега представител на "Даунинг стрийт " не е коментирал известието.

Мей получи овации в партията си и в пресата за това, че се е изправила против Европейски Съюз преди годишната конференция на Консервативната партия, която стартира в края на месеца.
Първоначалните реакции от другата страна на Ламанша подсказват, че Франция и Германия също не отстъпват от позициите си, отбелязва Ройтерс.
Лидерите от Европейски Съюз и Мей обявиха, че желаят през октомври да има реализирано съглашение за Брекзит и през ноември то към този момент да бъде финализирано.
В Париж министърът по европейските въпроси Натали Лоазо сподели, че въпреки и Франция към момента да има вяра, че е допустимо положително съглашение за Брекзит, Франция би трябвало да се подготви за разновидността да няма съглашение. Лоазо съобщи пред радио "Франс енфо ", че решението на Англия да напусне "не може да води до разтрошаване на Европейски Съюз ".
В Берлин немският заместник-министър на външните работи Михаел Рот написа в Туитър, че останалите 27 страни от Европейски Съюз се стремят да реализират рационални решения и че "насочената против съюза игра на взаимни обвинявания " е "повече от нечестна ".
В Лондон подкрепящият Брекзит вестник "Дейли телеграф " заяви, че Мей е изправена пред опцията през идната седмица да има министерски оставки, в случай че не излезе с опция на проекта "Чекърс " за излизането от Европейски Съюз, който тя показа в Австрия. "Сънди телеграф " заяви, че партийният донор Джереми Хоскинг обмисля да поддържа нова партия, поддържаща Брекзит. Но във вътрешен проект даже някои от критиците на проекта на Мей поддържаха премиера в опълчването й с Европейски Съюз, като някогашния основен английски договарящ в договарянията със съюза Дейвид Дейвис.
По отношение на един от най-проблематичните въпроси в договарянията сред Лондон и Брюксел, този за ирландската граница, министърът на външните работи на Ирландия Саймън Коувни съобщи в изявление за ирландското радио, че е допустимо страната му да получи приемливи гаранции за границата до срещата на върха на Европейски Съюз през октомври. Дъблин желае гаранции, че след излизането на Англия от Европейски Съюз няма да има физическа граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство и заради това също би трябвало да излезе от съюза.
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия във Англия Джереми Корбин съобщи, че даже и Мей да реализира съглашение с Европейски Съюз, той няма да го поддържа, в случай че то не подсигурява отбрана на работните места и виталния стандарт. Вестник "Индипендънт " заяви, че в случай че депутатите отхвърлят допустимо съглашение с Европейски Съюз за Брекзит, Корбин ще опита да провокира парламентарни избори.
"Ще отправим предизвикателство към държавното управление, каквото и съглашение да донесе то ", сподели Корбин на протест в Ливърпул в навечерието на годишната конференция на лейбъристите. "И в случай че държавното управление не може да извърши обещанията си, то просто споделям на Тереза Мей: най-хубавият метод да уредим този въпрос е да отидем на избори ", съобщи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР