Британският премиер Тереза Мей заяви, че бившият руски шпионин Сергей

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че бившият руски шпионин Сергей
Коментари Харесай

Какво представлява руската отрова „Новичок”?

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал е бил токсичен с вещество, създадено в Русия. Лондон хвърли виновността върху Москва за отравянето на шпионина и неговата щерка, които живеят във Англия. Двамата са в сериозно положение.

Специалист разкри пред „ Скай нюз” какво в действителност съставлява веществото. То е нервнопаралитично вещество, което работи на нервната система на индивида. Разработено е през 70-те години на предишния век в Съветския съюз с военни цели. Забранено е за потребление. Има повече от 100 съединения и формули на веществото „ Новичок”.

Веществото може да премине през летищна инспекция, в случай че е в дребни количества и е добре „ скрито”. Химическото съединяване се разпръсква като тънък прахуляк, вместо като газ или изпарение. Може да бъде вдишано, погълнато или даже всмукано от кожата. Изключително рисково е за човешкото здраве.

Тереза Мей изиска отговор от Русия. Според нея става въпрос или за „ директни дейности “ от страна на съветските служби, или съветските управляващи са „ изгубили надзор “ над разпространяването на въпросното вещество. И в двата случая в Москва носят виновност. Външният министър Борис Джонсън е изискал от Кремъл информация за програмата за разпространяване на веществото „ Новичок “, което е неразрешено за потребление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР