Британският премиер Тереза Мей заминава днес за Брюксел, за да

...
Британският премиер Тереза Мей заминава днес за Брюксел, за да
Коментари Харесай

Тереза Мей ще разговаря с Юнкер и Туск

Британският министър председател Тереза Мей отпътува през днешния ден за Брюксел, с цел да беседва тази вечер с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск преди утрешната среща на водачите от Европейски Съюз за приемане на нейния проект за съглашение за Брекзит, съобщи ДПА.

Преди завършване на съглашението остават обаче още няколко препъникамъка. Един от тях е Гибралтар, английската отвъдморска територия, за която претендира и Мадрид.

Испания упорства за промени в текста на съглашението за Брекзит по този начин, че в него да бъде ясно записано, че тя ще взе участие във всевъзможни бъдещи договаряния за Гибралтар.

Според европейски дипломати в Брюксел едно от вероятните решения е към проектоспоразумението да бъде добавена спомагателна декларация за Гибралтар.

Тереза Мей среща безапелационна опозиция против съглашението за Брекзит както от подкрепящи, по този начин и от противопоставящи се на излизането от Европейски Съюз депутати в английския парламент, доста от които са от нейната Консервативна партия. Проблемът е защитният механизъм, на който тя се е съгласила, гарантиращ, че границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия ще остане отворена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР