Британският премиер Тереза Мей върви към убедителна победа след гласуването

...
Британският премиер Тереза Мей върви към убедителна победа след гласуването
Коментари Харесай

Тереза Мей получи вот на доверие

Британският министър председател Тереза Мей върви към безапелационна победа след гласуването на избор на доверие към нея в парламентарната група на Консервативната партия.
По данни на организация Routers 198 депутати от ръководещата партия в Камарата на представителите са изразили подготвеност да поддържат премиера.
За да остане отпред на партията и държавното управление, Тереза Мей се нуждае от гласовете на половината депутати консерватори. В гласуването могат да вземат участие 317 депутати тори. Следователно на нея ще са й нужни най-малко 159 гласа.
При утвърждение Мей ще бъде предпазена от наново искане на избор на съмнение в границите на една година. При различен излаз ще се проведат избори за нов водач на партията и надлежно той ще оглави държавното управление, съобщи БГНЕС.
Преди гласуването министър-председателят се обърна с тирада към своите съпартийци. Заседанието беше закрито за пресата. Според информацията на BBC и Sky News тя е уверила, че няма да издига своята кандидатура за идващите избори, които би трябвало да се проведат през 2022 година, в подмяна на поддръжка на днешното гласоподаване. Мей също по този начин е декларирала, че изборите на нов водач на партията ще са от изгода само за опозицията и не дават отговор на националните ползи. Тя е подчертала, че главната й задача сега е да обезпечи Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР