Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Тереза Мей загуби важно гласуване за Брекзит в британския парламент

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила загуби единствено с четири гласа основно гласоподаване в Народното събрание за Брекзита поради протест на част от личния й закостенял лагер, изложил на показ слабостта на Мей в навечерието на европейска среща на върха, съобщи Франс прес.

Поправка в законопроекта на Мей за усвояване на правото на Европейския съюз от английското право беше призната довечера с 309 гласа против 305 гласа "против ", откакто десетина на разбунтували се членове на Народното събрание от Консервативната партия на министър-председателката обявиха желанието си да гласоподават срещу държавното управление, показва ДПА.

Поправката, импортирана от народен представител от консервативното болшинство - някогашния основен прокурор Доминик Грийв, планува окончателното съглашение с Брюксел за Брекзита да бъде утвърдено от гласоподаване на Народното събрание със наложителен темперамент.

Според разбунтувалите се става въпрос за опазване на парламентарния суверенитет.

Британското държавно управление изрази отчаяние от гласуването в Народното събрание, само че сподели, че няма да спре юридическата подготовка за излизането на Англия от Европейски Съюз, показва Ройтерс.

"Разочаровани сме, че Народното събрание гласоподава в поддръжка на тази корекция макар безапелационните гаранции, които представихме ", означи в изказване държавна говорителка.

Поправката няма да ни попречи да подготвим набора от закони за деня на раздялата. Сега ще определим дали са нужни още промени в законопроекта за Брекзита, с цел да сме сигурни, че той ще извърши главната си цел, добави говорителката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР