Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

Тереза Мей: Русия е враждебна държава, на която трябва да се противодейства

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила назова Русия враждебна страна и съобщи, че би трябвало да се противостои на дейностите й, оповестиха Франс прес и ТАСС.

"Трябва да бъдем бдителни към враждебните дейности на страни като Русия, които заплашват евентуалното развиване на Източното партньорство и които се пробват да раздерат на части нашата групова мощност. С неспокойствие чакам през днешния ден подновяването на уговорката на европейските страни за взаимоотношение, с цел да се противопоставим на общите провокации в региона на сигурността и развиването ", сподели Мей преди срещата на върха със страните от Източното партньорство.

Според министър-председателката Англия има намерение да играе "водеща роля в опазването на европейската сигурност ". "Може да напущаме Европейския съюз, само че не напущаме Европа ", акцентира тя.

Мей засегна и тематиката за връзките на страната си с Европейски Съюз след Брекзита, като подсети, че през днешния ден ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Министър-председателката сподели, че се надява на "дълбоко и особено партньорство " с Европейски Съюз след излизането на Обединеното кралство от съюза, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР