Британският премиер Тереза Мей спечели две малки победи в парламента

...
Британският премиер Тереза Мей спечели две малки победи в парламента
Коментари Харесай

Тереза Мей постигна две малки победи в парламента

Британският министър председател Тереза Мей завоюва две дребни победи в Народното събрание през днешния ден, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. Първо тя получи поддръжката на долната камара на Народното събрание за закон, който е нужен, с цел да може Англия да продължи да води самостоятелна комерсиална политика, откакто напусне Европейски Съюз.

Законодателите от Камарата на общините гласоподаваха с 317 против 286 гласа в поддръжка на комерсиалното законодателството, което се концентрира върху превръщане на комерсиалните съглашения сред Европейски Съюз и трети страни в двустранни покупко-продажби с Англия. Това е техническо законодателство и следва да бъде прокарано в Камарата на лордовете.

Тереза Мей в същото време избегна за малко проваляне в Народното събрание, което можеше да утежни рецесията по отношение на нейната тактика за Брекзит. Парламентът гласоподава с 307 против 301 гласа против корекция в комерсиалното законодателство, което щеше да изиска от държавното управление да се опита да реализира някаква сделка за митнически съюз с Европейски Съюз, в случай че до 21 януари 2019 година то не успее да контракти съглашение с блока, което да предложи безпроблемна свободна търговия на артикули.

Това е третата сходна победа, белязана от Мей в Народното събрание за тази седмица. Малката преднина, която тя съумява да извоюва, обаче демонстрира компликациите, пред които английският министър председател е изправен при прокарването на законодателството за Брекзит.

Като завоюва вота през днешния ден, Мей избегна вероятността да се отхвърли от думите си, че Англия няма да е част от никакъв митнически съюз след овакантяване на Европейски Съюз - нещо, което щеше да разгневи крилото, подкрепящо Брекзит в нейната партия. Правителството понесе и ненадейно проваляне по обособена смяна на законодателството, която ще изисква да се обезпечи съглашение, което ще разреши на Англия да има трайно присъединяване в европейската здравна регулаторна рамка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (334)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР