Британският премиер Тереза Мей смята да предложи на парламента подобрен

...
Британският премиер Тереза Мей смята да предложи на парламента подобрен
Коментари Харесай

Мей обмисля нов пакет от мерки за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей счита да предложи на Народното събрание усъвършенстван пакет от ограничения за Брекзит като финален опит за утвърждение на законопроекта, написа в. " Сънди таймс ". Преди това Мей ще разиска концепцията си с държавното управление, което ще разисква и проект за индикативни гласувания, с цел да се откри кои оферти ще съберат депутатско болшинство. " Какъвто и да е резултатът от каквито и да било (индикативни) гласове, няма да желая единствено депутатите да помислят още веднъж. Вместо това ще ги помоля да погледнат на нова и усъвършенствана договорка с чисти очи и да им дадат своята поддръжка ", съобщи Мей пред вестника.

Преговорите сред консерваторите на Тереза Мей и лейбъристите в съпротива се провалиха часове откакто министър председателят се съгласи да разгласи при започване на юни по кое време ще подаде оставка. Лидерът на английската съпротива Джереми Корбин съобщи, че няма да поддържа новия опит на премиера Тереза ​​Мей да прокара законопроекта си за Брекзит. Той не би го подкрепил, в случай че е фундаментално същият като законопроекта, който е бил надвит три пъти преди този момент в Народното събрание. " Все още не сме виждали новия законопроект, само че нищо от това, което съм чул, не ме кара да имам вяра, че той е радикално друг от предходния законопроект, който беше показан, тъй че занапред не го поддържаме ", съобщи Корбин в изявление пред Би Би Си.

Близо три години откакто Обединеното кралство гласоподава 52% на 48% на референдум, с цел да напусне Европейски Съюз, остава неразбираемо по какъв начин, по кое време и даже дали страната ще напусне въобще съюза. Настоящият период за овакантяване е 31 октомври.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР