Британският премиер Тереза Мей ще се срещне днес в Лондон

...
Британският премиер Тереза Мей ще се срещне днес в Лондон
Коментари Харесай

Тереза Мей ще се срещне в Лондон с индийския си колега Нарендра Моди

Британският министър председател Тереза Мей ще се срещне през днешния ден в Лондон с индийския си сътрудник Нарендра Моди. Британско-индийските връзки в последно време не са положителни, само че специалисти предсказват, че Брекзит може да се окаже преференциален и за двете страни.

Нарендра Моди идва в Лондон за срещата на Общността на нациите, само че употребява мотива и за двустранна среща с Тереза Мей. Това е второ посещаване на Моди във Англия за последните три години, като в този момент английските публични лица са нетърпеливи да открият по-близки връзки със считаната за най-бързо разрастваща се стопанска система в света. В същото време Моди е първият индийски министър председател, който взема присъединяване в срещата на Общността на нациите за последните девет години, което пък поражда очаквания, че организацията може да помогне на Англия да ускори дипломатическото си въздействие след напускането на Европейски Съюз.
В навечерието на визитата „ Файненшъл таймс “ писа, че решението на Моди да взе участие в срещата на Общността на нациите е тъй като Индия може да беседва с другарски азитски страни в отсъствието на огромния районен съперник Китай, който не е член на организацията и в последно време влага мощно в тези страни. Иначе връзките сред Лондон и Делхи не престават да са хладни. Задаващият се Брекзит обаче се пояснява като добра вест в Делхи, тъй като Лондон няма да може да пречи повече за постигането на свободно комерсиално съглашение с Европейски Съюз. Англия пък се надява да подписа такова двустранно съглашение с Индия след Брекзит. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР