Британският премиер Тереза Мей ще предложи Великобритания да плати сметка

...
Британският премиер Тереза Мей ще предложи Великобритания да плати сметка
Коментари Харесай

Лондон изчисли колко ще плати за развода с Брюксел

Британският министър председател Тереза Мей ще предложи Англия да заплати сметка от 20 милиарда евро за излизането си от Европейския съюз, оповестява английското финансово издание " Файненшъл таймс ", представено от БГНЕС.

По информация на вестника съветникът за европейски въпроси на Мей – Оли Робинс, е уведомил сътрудниците си в редица европейски столици за офертата на английското държавно управление към Европейската комисия.

" Файненшъл таймс " оповестява, че публично предлагането ще бъде направено в петък по време на речта на Мей за Брекзит от италианския град Флоренция.

Въпреки това представителят на немското държавно управление Георг Щрайтер отхвърли канцлерът Ангела Меркел да е получавала сходна информация. " Не сме осведомени авансово от английското държавно управление за каквито и да е било контрактувани оферти ", съобщи той по време на постоянна конференция.

В същото време от кабинета на Мей дефинираха слуховете като " чиста нечиста сделка ".

Тепърва се чака Англия да разгласи предлагането си за сума, която да заплати под формата на неустойки за излизането си от Европейски Съюз. Все още няма публично искане за сума и от Брюксел, макар че съгласно известия Европейски Съюз упорства за сред 60 и 100 милиарда евро.

Липсата на съглашение за сумата е една от главните спънки в договарянията сред Англия и Евросъюза.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР