Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставката си като председател

...
Британският премиер Тереза Мей ще подаде оставката си като председател
Коментари Харесай

Тереза Мей се оттегли официално!

 Британският министър председател Тереза Мей ще подаде оставката си като ръководител на Консервативната партия на 7 юни. " Вече ми е ясно, че е в най-хубав интерес на страната, нов министър да продължи с усилията за излизането на страната от Европейски Съюз. Затова аз през днешния ден разгласявам, че ще се отдръпва като водач на Консервативната партия на 7 юни, петък, с цел да може да се избере правоприемник ", съобщи Мей.

" Моят правоприемник ще би трябвало да се опита да откри път да осъществя резултата от референдума. За да успее той, или тя би трябвало да реализира консенсус в Народното събрание, нещо, което аз не съумях. Но това може да се реализира единствено в случай че и двете страни са подготвени на взаимни отстъпки ", уточни тя.

Според закона водачът на най-голямата партия в Народното събрание автоматизирано поема поста министър председател на страната. Гласуването за неин заместител ще стартира през идната седмица 10-14 юни. Докато процесът по избирането на нов водач на партията тече, Мей ще резервира поста си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР