Британският премиер Тереза Мей ще обсъди с лидерите на 27-те

...
Британският премиер Тереза Мей ще обсъди с лидерите на 27-те
Коментари Харесай

Как ще протекат бъдещите сесии на преговорите за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей ще разиска с водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз на идната им среща на върха в Брюксел въпроса за правата на жителите - европейските жители, открили се във Англия, и английските жители, живеещи на територията на Европейски Съюз, предадоха международните организации, като се позоваха на английския министър за Брекзит Дейвид Дейвис.

Според Дейвис на срещата на върха Мей ще показа английската "оферта " по отношение на правата на жителите. После на 26 юни Англия ще разгласява обстоен документ, който ще показа общите линии на английската оферта и съгласно Дейвис това ще е добра база за започване на договаряния по отношение на правата на жителите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

По-нататъшните договаряния за Брекзит ще бъдат извършени в седмиците, започващи на 17 юли, на 28 август, на 18 септември и на 9 октомври - т.е. преговорните сесии ще бъдат един път месечно, съобщи Ройтерс. Работни групи, формирани от специалисти от двете страни, ще се захванат с най-наложителните досиета - правата на жителите, финансово съглашение и други въпроси, произлизащи от развода, сподели Мишел Барние, показва Франс прес.

Трънливият въпрос за границата сред Ирландия и Северна Ирландия е подложен под директния контрол на двама близки сътрудници на Барние и на Дейвис. Преговорите ще се водят на британски и на френски. Преводачи ще бъдат обезпечени от Европейската комисия, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР