Британският премиер Тереза Мей ще обсъди Брекзит с министрите днес,

...
Британският премиер Тереза Мей ще обсъди Брекзит с министрите днес,
Коментари Харесай

Британски министър: Парламентът няма право да отвлече процеса на Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей ще разиска Брекзит с министрите през днешния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на източник от държавното управление.

Утре Мей ще приказва пред Народното събрание за това по какъв начин има намерение да действа по въпроса за излизането на Англия от Европейския съюз, откакто предходната седмица депутатите отхвърлиха с огромно болшинство контрактуваното от нея съглашение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Британският парламент няма право да се опита да " отвлече процеса на Брекзит ", предизвести през днешния ден министърът на търговията Лиъм Фокс, представен от Ройтерс.

Фокс напомни пред Би Би Си, че Народното събрание е сключил контракт с английския народ, че хората ще вземат решението и той ще го извърши, визирайки творби през 2016 година референдум по въпроса.

Британският министър на търговията направи този коментар, откакто няколко депутати дадоха индикации, че стартират опити да поемат по-голям надзор върху Брекзит.

Англия има единствено две варианти по въпроса - втори референдум или определяне на близки стопански връзки с Европейски Съюз, съобщи през днешния ден министърът в сянка на лейбъристите за Брекзит Киър Стармър, представен от Ройтерс.

Той сподели, че е подготвен да поддържа удължение на процеса на Брекзит, с цел да бъде избегнато излизане от съюза без съглашение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР