Британският премиер Тереза Мей ще има поредица от разговори с

...
Британският премиер Тереза Мей ще има поредица от разговори с
Коментари Харесай

Тереза Мей с евросовалки за Брекзит, ще говори и с Юнкер

Британският министър председател Тереза Мей ще има поредност от диалози с представители на Европейски Съюз поради Брекзит идната седмица. Съобщението пристигна от " Даунинг стрийт " 10 в неделя, заяви Българска телеграфна агенция.

Една от срещите ще е с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, само че съответна дата не е посочена. През идващите дни Мей има намерение да беседва с ръководителя на всяка от страните членки на Европейски Съюз, оповестява още пресслужбата й.

В понеделник ще се организира среща сред министъра за Брекзит Стив Баркли и основния договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние. Във вторник следва изказване на основния прокурор Джефри Кокс по отношение на нужните промени, които да предотвратят правния риск от това Обединеното кралство да попадне за неограничано време в клопката на така наречен защитен механизъм за междуирландската граница, съобщи Ройтерс.

Тереза Мей е написала писмо до 317 консерватори от Камарата на общините, в което ги приканва " да преодолеят това, което ни разделя ". Писмото бе предшествано от ново проваляне в Народното събрание на проектите й за Брекзит. В текста на писмото си премиерката показва " отчаяние " от вота и отбелязва, че " историята ще съди всички нас за присъединяване ни в този развой ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР