Британският премиер Тереза Мей се връща в Брюксел за нови

...
Британският премиер Тереза Мей се връща в Брюксел за нови
Коментари Харесай

Тереза Мей е в Брюксел, за да спасява своя брекзит от пълен провал

Британският министър председател Тереза Мей се връща в Брюксел за нови договаряния по съглашението за изискванията, при които Англия ще напусне Евросъюза. Това става ден, откакто тя отсрочи гласуването на договорката в долната камара на английския парламент, защото беше съвсем несъмнено, че депутатите ще го отхвърлят.

Британският министър председател ще беседва първо с холандския си сътрудник Марк Рюте в Хага и по-късно ще отиде в Берлин за среща с немския канцлер Ангела Меркел. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че Европейски Съюз няма да предоговаря съглашението, само че водачите ще обсъдят по какъв начин да оказват помощ за ратификацията му в кралството.
Хаосът към брекзит се задълбочава: Какви са другите сюжети? Тереза Мей ненадейно отсрочи вота по съглашението с Брюксел за раздялата с Европейски Съюз
А там пристрастеностите са разгорещени. Защитници на брекзит се събраха пред Народното събрание в Лондон, с цел да изразят недоволството си от отстъплението на Мей. Недалеч от тях, съперници на брекзит желаеха кабинетът на подаде оставка.

Не е избрана последваща дата, в която съглашението ще бъде препоръчано за гласоподаване в Камарата на общините. Мей към този момент даде да се разбере, че крайният период за вота е 21 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР