Британският премиер Тереза Мей се срещна с германския канцлер Ангела

...
Британският премиер Тереза Мей се срещна с германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Мей тръгна за Париж, след като помоли Меркел да помогне за тупика с Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей се срещна с немския канцлер Ангела Меркел , най-влиятелния водач на Европейския съюз, с цел да търси поддръжка за ново отсрочване на Брекзит , до момента в който нейните министри се пробваха да преодолеят безизходицата в Лондон по време на спешни договаряния с опозиционната Лейбъристка партия, оповестява " Ройтерс ".

Повече от седмица откакто Обединеното кралство в началото трябваше да напусне Европейски Съюз (на 29 март), най-слабият английски министър председател от десетилетия съобщи, че Брекзит може в никакъв случай да не се случи , до момента в който се бори за одобрение на съглашението ѝ с Европейски Съюз за развода от разделения английски парламент.
 Европейски Съюз упорства да знае за какво Англия желае отсрочване на Брекзит
Европейски Съюз упорства да знае за какво Англия желае отсрочване на Брекзит

Тереза Мей би трябвало показа явен и благонадежден излаз от разтърсванията към Брекзит

С малко признаци за решение в Лондон, Мей кацна в Берлин, с цел да търси поддръжка за настояването си за отсрочване на Брекзит за повторно, от 12 април за 30 юни. По-късно през днешния ден тя би трябвало да се срещне с френския президент Еманюел Макрон.

Мей се срещна с Меркел в канцлерството, което се намира покрай Бранденбургската врата, където Роналд Рейгън през 1987 година прикани руският държавен началник Михаил Горбачов да " събори тази стена! " - бариерата, която разделяше Западен и Източен Берлин от 1961 година

" Лидерите разискаха настояването на Обединеното кралство за удължение на член 50 (от Лисабонския договор) до 30 юни, с опция за по-ранна дата, в случай че съглашението бъде утвърдено по-рано ", прецизираха от " Даунинг стрийт " 10, допълвайки: " Лидерите се съгласиха по отношение на значимостта да се подсигурява обикновено излизане на Англия от Европейския съюз . "
 Британският парламент отсрочи Брекзит след 12 април
Британският парламент отсрочи Брекзит след 12 април

След историческо гласоподаване на депутатите страната не може да напусне Европейски Съюз без договорка

Докато Меркел и Мей са обсъждали Брекзит вътре, опозиционната демократична Свободна демократическа партия подкара рекламен бус около офиса на канцлера с девиз, на който пишеше: " Скъпа Тереза Мей. Просто го направете. Спрете Брекзит. Възползвайте се оптимално от опциите на Европа ".

Мей и Меркел размениха целувки и Меркел ѝ махна за прощаване, като Мей потегли за Париж за срещата с Макрон в Елисейския замък.

В навечерието на изключителната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел, която ще се организира на следващия ден, основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи, че Общността е подготвена да одобри отсрочване на Брекзит , само че че продължителността " би трябвало да бъде в сходство с задачата на всяко такова удължение ".
 Еврокомисарят на Ирландия отсече: Брекзит без договорка е просто полуда
Еврокомисарят на Ирландия отсече: Брекзит без договорка е просто полуда

" Залогът е прекомерно огромен "

" Всяко удължение би трябвало да има цел . Удължаването би трябвало да бъде съразмерно на задачата. Нашата цел е проведено излизане ", настоя Барние на конференция в Люксембург.

" Без съглашение " в никакъв случай няма да бъде решението на Европейски Съюз. За да избегнем липса на съглашение, Англия би трябвало да се съгласи на съглашението ", посочи Барние.

Лидерите на Европейски Съюз, изтощени от тригодишната рецесия с Брекзит, неведнъж отхвърлиха да предоговорят съглашението за излизане, което Мей контракти през ноември. Барние повтори това, макар че остави отворена опцията за договаряне на доста по-близки връзки след Брекзит.
 Китай е „ най-големият победител” от парализата към Брекзит, предизвести Йотингер
Китай е „ най-големият победител ” от парализата към Брекзит, предизвести Йотингер

Той е убеден, че евроскептичните партии няма да завоюват повече от 20%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР