Британският премиер Тереза Мей се срещна днес с лидера на

...
Британският премиер Тереза Мей се срещна днес с лидера на
Коментари Харесай

Тереза Мей се срещна с либийския премиер

Британският министър председател Тереза Мей се срещна през днешния ден с водача на интернационално приетото либийско държавно управление Файез Сарадж и прикани за прекъсване на огъня в Либия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

От канцеларията на Мей оповестиха, че двамата са разискали обстановката в Либия. Британската министър-председателка е призовала напъните да бъдат ориентирани към реализиране на съглашение сред страните в спора за преустановяване на огъня. В Либия има две властови структури - интернационално приетото държавно управление на националното единодушие на премиера Файез Сарадж в Триполи и държавното управление на Абдула Абдуррахман ат Тани, което работи в Източна Либия и разполага с поддръжката на Либийската национална войска на маршал Халифа Хафтар.

Халифа Хафтар разгласи на 4 април началото на офанзивата си против Триполи, а Сарадж подреди на следените от него военни подразделения да бъдат подготвени за защита. Впоследствие основаните в Триполи въоръжени формирования оповестиха началото на акцията "Вулкан на гнева ", ориентирана против Либийската национална войска. По данни на Световната здравна организация в хода на сраженията в Либия са починали повече от 430 души, а над 2000 са били ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР