Британският премиер Тереза Мей се разграничи от своя външен министър

...
Британският премиер Тереза Мей се разграничи от своя външен министър
Коментари Харесай

Тереза Мей: ЕС не е като СССР

Британският министър председател Тереза Мей се разграничи от своя външен министър Джереми Хънт, който оприличи Европейския съюз на Съветския съюз в тирада на годишната конференция на Консервативната партия, съобщи Ройтерс. Хънт сподели в неделя, че Европейски Съюз е бил основан да пази свободите, само че руската история учи, че в случай че един съюз бъде трансфорат в затвор, то желанието да се избяга от него ще нарасне.

Когато бе запитана по радио Би Би Си какво мисли за коментара на външния си министър, Мей отговори: " Докато седнал съм на тази маса в Европейски Съюз, виждам страни, които са били част от Съветския съюз, а в този момент са демократични страни. Мога да ви кажа, че двете организации не са идентични. "

Британската министър-председателка съобщи, че възнамерява да остане " в дълготраен проект " на поста и като водач на ръководещата Консервативна партия. " Не съм единствено за договорката за Брекзита ", уточни тя в коридорите на годишната конференция на консерваторите в Бирмингам. Мей сподели още, че приготвя ново предложение към Европейски Съюз за излизане от задънената улица в договарянията за Брекзита. Причината е, че " проектът, препоръчан от Европейския съюз, не е допустим за нас ", изясни английският министър председател.

Мей посочи, че новото английско предложение ще касае по-конкретно въпроса за ирландската граница. " Защото проектът, който Европейски Съюз предлага, на процедура оставя (британската провинция) Северна Ирландия в митническия съюз и прави по този начин, че в действителност да има митническа граница в Ирландско море ", аргументира се тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР