Британският премиер Тереза Мей се извини за първоначалната реакция на

...
Британският премиер Тереза Мей се извини за първоначалната реакция на
Коментари Харесай

Тереза Мей се извини за реакцията на правителството при пожара в Лондон

Британският министър председател Тереза Мей се извини за първичната реакция на управляващите на огромния пожар в Лондон предходната седмица, при който починаха минимум 79 души, предадe Франс прес.

„ Подкрепата първоначално за фамилиите не бе на нужната висота”, призна Мей от трибуната на Народното събрание. Тя означи че „ локалните и националните управляващи не са им се притекли на помощ по приемлив метод сега, когато те са имали най-голяма потребност от такава”.

„ Поднасям моите извинения за този провал”, сподели английският министър председател.

Оцелели и поданици на квартала упрекнаха Тереза Мей, че не се е трогнала от нещастието, при която починаха най-много елементарни хора, доста от които от задграничен генезис.

Те я разкритикуваха, че е отишла прекомерно късно на мястото на пожара.

Също от трибуната на Народното събрание, водачът на лейбъристката съпротива Джереми Корбин осъди реакцията на управляващите на пожара.

„ Смъртта на всички тези хора можеше да бъде избегната”, акцентира Корбин.

Британското държавно управление в това време заяви, че е придобило новопостроени жилища, които може да бъдат употребявани за настаняване на част от жителите на „ Гренфел тауър”.

Става въпрос за 68 жилището в намиращ се наоколо изящен жилищен комплекс, сподели министърът по въпросите на районите и локалното самоуправление Саджид Джавид.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР